PÅ GÅNG

På gång just nu


Föreläsning Lekfullhet på allvar - på jobbet och i andra sammanhang


3 anledningar att leka mer på jobbet
TILLIT – att leka tillsammans bygger tillit och stärker gemenskap
ENERGI – det lekfulla tillståndet är här och nu, det ger påfyllning av energi och glädje
NYTÄNK – i leken finns det utrymme att prova nya tankar, att bejaka, att utforska och låta sig överraskas


Föreställ dig en arbetsplats där det lekfulla finns med i vardagen, istället för att bara dyka upp i samband med teambuilding en gång om året. På den lekfulla arbetsplatsen har vi skapat goda vanor av samarbete, trivsel och gemensam problemlösning, genom att låta leken ta utrymme i det lilla och det stora. Vi ser att lekfullhet bygger tillit, ger energi och skapar nytänkande i både individer och organisationer. På köpet får vi en arbetsplats med bättre hälsa och ökad handlingskraft i tider av utmaning och förändring. I Samklang är vi övertygade om att lek och lekfullhet bidrar till att skapa bättre organisationer, och faktiskt en bättre värld.
Under den här föreläsningen visar vi varför lek är något att ta på största allvar, även för vuxna och på arbetstid. Du får kunskap om hur du kan öppna upp för mer lekfullhet i din organisation, och hur du undviker fallgropar på vägen. Du får också med dig konkreta exempel på lekfulla inslag att prova i din vardag. Föreläsningen kommer också att följas upp med en mer praktiskt inriktad workshop längre fram för den som vill ta första steget.


Tipsa, eller ännu hellre, ta med en kollega du också tror är intresserad (eller borde bli det). Notera att föreläsningarna har begränsat antal platser.


Välkommen att anmäla dig till denna kostnadsfria första inblick i hur du kan använda lek och lekfullhet mer strategiskt i din organisation. Anmälan till info@samklang.se eller i Facebookeventet


Stockholm: Torsdag 16 maj 2024 kl 12:00-13:00 Drottning Kristinas väg 53 (KTH)
Stockholm: Torsdag 16 maj 2024 kl 15:00-16:00 Drottning Kristinas väg 53 (KTH)
Stockholm: Fredag 17 maj 2024 kl 8:00-9:00 Drottning Kristinas väg 53 (KTH)


Göteborg: Tisdag 21 maj 2024 kl 8:00-9:00 A Working Lab, Sven Hultins plats 5 (Johanneberg Science Park)
Göteborg: Tisdag 21 maj 2024 kl 14:00-15:00 A Working Lab, Sven Hultins plats 5 (Johanneberg Science Park)
Göteborg: Fredag 24 maj 2024 kl 16:00-17:00 A Working Lab, Sven Hultins plats 5 (Johanneberg Science Park)


Umeå: Onsdag 5 juni kl 8:00-9:00 A Working Lab Universum, Universums gränd 8 (Umeå Universitet)
Umeå: Onsdag 5 juni kl 15:00-16:00 A Working Lab Universum, Universums gränd 8 (Umeå Universitet)


Malmö: Tisdag 11 juni kl 13:00-14:00 Ungdomens Hus, Norra Skolgatan 10 B

Malmö: Tisdag 11 juni kl 15:00-16:00 Ungdomens Hus, Norra Skolgatan 10 B
Malmö: Onsdag 12 juni kl 08:30-09:30 Ungdomens Hus, Norra Skolgatan 10 B


Grön kraft - workshop om hur vi får med oss folk i hållbar omställning


I Umeå och Malmö kommer vi också att passa på att bjuda på ett smakprov på vår workshop ”Grön kraft” – en workshop med särskilt fokus på de sociala aspekterna av hållbar omställning. Bara kunskap om klimatkrisen räcker inte för att få till beteendeförändring. Här kommer vi att utforska kraften i personligt engagemang och hur vi kan få med oss människor i omställningen på riktigt. Vi provar verktyg och metoder för hur vi kan öppna upp för reflektion och hur vi kan stärka varandra att agera tillsammans, både i små och stora utmaningar. Denna workshop ger också forskningsbaserad kunskap om klimatpsykologi, klimatledarskap och effektiv hållbarhetskommunikation. Workshopen passar dig som vill rusta dig för att ta en aktiv roll i hållbar omställning – på arbetsplatsen eller i din organisation.


Välkommen att anmäla dig till info@samklang.se Workshoparna är kostnadsfria.


Umeå: Onsdag 5 juni kl 13:00-14:30 A Working Lab Universum, Universums gränd 8


Malmö: Onsdag 12 juni kl 10:00-11:30 Ungdomens Hus, Norra Skolgatan 10 B


Så vilka är vi?

 

Jonaz Björk är pedagog och certifierad coach, med massor av erfarenhet av utvecklingsarbete i projekt och verksamheter.
Jonaz  är mästare i att inspirera företag och organisationer till mer lekfullhet i vardagen. De senaste åren har Jonaz arbetat med utforskande av nyskapande lärmiljöer, som digital scenograf på Akademiska hus. Jonaz går nu vidare i Samklang med sin mission att få resten av världen att upptäcka hur lek kan bidra till mer kreativitet, gemenskap, kraft och glädje i alla sorters sammanhang. Med lyhördhet leder han tryggt grupper att våga pröva vad som kan hända när de tillsammans utforskar möjligheterna utanför komfortzonen. 


Susanna Arolin är socionom och hållbarhetsutvecklare, med särskilt fokus på de sociala aspekterna av hållbar omställning.
Susanna vet hur vi får med oss människor i omställningen på riktigt. Susanna har också redskap för hur vi kan stärka varandra och  agera tillsammans, både i små och stora utmaningar. Susanna har med sig erfarenhet av olika former av kollektivt engagemang för klimat och miljö.


Tillsammans är vi fenomenala på att lyssna efter era behov och skapa skräddarsydda insatser, utifrån vad det är ni behöver här och nu. Vi kan vara allt från en katalysator med boostande aktiviteter till coachande följeslagare genom kartläggning, analys och utvecklingsprocesser över tid. Allt i en prestigelös anda av gemensamt lärande inriktat mot hållbara lösningar.Nya idéer och kraft att genomföra dem!


Mejla: info@samklang.se

eller ring så pratar vi ihop oss.


Jonaz Björk

Tel: 0736-949 660


Susanna Arolin

Tel: 0704-608 205


info@samklang.se

Samklang Göteborg AB, Chapmansgatan 14:1405, 414 54 Göteborg

Bankgiro 184-0149 Momsreg. nr SE556932770201 Godkänd för F-skatt